Fire Coatings

Op zoek naar brandwerende en brandvertragende coatings voor staal, beton of hout?
Fire Coatings is dé specialist in brandwerende en brandvertragende coatings.

Contacteer Fire Coatingsinfo@firecoatings.be

Fire Coatings NV

Advisering, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie van brandwerende en brandvertragende coatings.

Fire Coatings NV is dé specialist in brandwerende coatings voor staal en beton en brandvertragende coatings voor hout. Deze coatings zijn ontwikkeld om dragende constructies langer bestand te maken tegen extreme hitte en vuur. De hitte zorgt voor een chemische reactie waardoor de verf gaat zwellen en een beschermende barrière vormt tussen de vlammen en de ondergrond: hoe dikker de laag opzwelt, hoe langer de brandwerendheid. Dit zorgt ervoor dat een constructie langer stabiel blijft zodat iedereen in het gebouw veilig kan evacueren. 

Brandwerende en brandvertragende coatings voor elke ondergrond

Elke ondergrond vereist een goed advies om aan de brandveiligheidseis te kunnen voldoen. De brandwerende of brandvertragende coating kan pas gekeurd worden wanneer de juiste systeemopbouw en laagdikte toegepast wordt.

Op zoek naar brandwerende coating in Sint-Niklaas, Turnhout en omstreken? Contacteer Fire Coatings NV.

Staal

Brandwerende coatings voor staal

In tegenstelling tot houten constructies, brandt staal niet. Maar een effectieve brandbescherming is ook hier van cruciaal belang. Bij blootstelling aan extreme hitte verliest staal zijn draagkracht en wordt het onstabiel. Dit kan leiden tot instortingsgevaar.

Brandwerende coatings verlengen de brandwerendheid van stalen constructiedelen tot 120 minuten, vergeleken met slechts enkele minuten wanneer het materiaal onbeschermd blijft. Een berekening door onze calculatiedienst is noodzakelijk om dit te bereiken. De functie, het profiel, de dikte en het materiaal van de stalen onderdelen zijn bepalend voor de vereiste constructie en het aanbrengen van de brandwerende coating.

brandwerende en brandvertragende coatings op staal

Brandvertragende coatings op staal

Doelstellingen:

  • Staal vat niet gemakkelijk vuur maar verliest snel zijn mechanische eigenschappen ten gevolge van de ontwikkelde hitte bij een brand.
  • De opschuimende Rf-verf vormt onder invloed van de hitte een isolerende koolstoflaag en verhoogt hiermee de stabiliteit van de structuur met 30' - 60' tot 120'.
  • Fire Coatings NV biedt enkel attesten aan die gerelateerd zijn aan de EN 13381-8 dewelke ook verplicht is sedert 01/01/2017.

Beton

Brandwerende en brandvertragende coatings op beton

Net als staal brandt beton niet en behoort het tot de A-klasse bouwmaterialen. De hoge warmteafgifte als gevolg van de brand leidt echter tot een vermindering van sterkte en stijfheid van het beton. Dat leidt van het explosief afspatten van sterke betonmengsels tot het instorten van de gehele constructie. Brandbeveiliging voor beton wordt gebruikt wanneer een brandwerende aanpassing nodig is in een gebouw door een verandering van gebruik of materiaal.

brandwerende en brandvertragende coatings op beton

Hout

Brandvertragende coatings voor hout

Hout is een natuurlijk bouwmateriaal met een veelvoud aan toepassingen. Het is echter ontvlambaar en vereist effectieve beschermingsmiddelen, vooral bij gebruik in openbare gebouwen.

Brandbeschermingssystemen kunnen ontsteking aan het oppervlak en de verspreiding van vlammen tegengaan of vertragen. De duurzame brandwerende coatings combineren de hoogste bescherming met esthetische voordelen. Hoewel de coating zo dun is, verbergt deze de natuurlijke schoonheid van het hout niet.

brandwerende en brandvertragende coatings op hout

Brandwerende verf en vernis op hout

Doelstellingen:

  • Hout vat héél gemakkelijk vuur, maar vervormt niet snel onder invloed van de hitte.
  • De brandwerende coating vormt bij verhitting tevens een warmte isolerende beschermlaag die vooral het ontvlammen van het hout uitstelt om uitbreiding van de brand te voorkomen.
  • Fire Coatings NV biedt enkel attesten aan conform de nieuwste Europese normering zijnde EN 13501-1.

Brandpreventiedossier

Je hebt een brandpreventierapport ontvangen van de brandweer in Schoten, Leuven en omstreken en je wilt hiermee aan de slag? 

Voldoe aan de strengste brandveiligheidsnormen dankzij onze brandwerende en brandvertagende coatings.

Ook voor brandvertragende verf kun je bij Fire Coatings terecht

Op zoek naar brandvertragende verf met brandweerstand REI 30, brandvertragende verf RF 1h, … Of een ander type brandvertragende verf?

Fire coatings is expert in brandvertragende verf voor het coaten van constructies.

Fire Coatings brandwerende en brandvertragende coatings

Fire Coatings is dé specialist in brandwerende coatings voor staal en beton en brandvertragende coatings voor hout.

Heeft u vragen over onze diensten of producten? Of wenst u graag vrijblijvend advies te ontvangen? Contacteer ons via onderstaande gegevens.

Fire Coatings
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x